четвер, 27 жовтня 2022 р.

Рада старішин - для небайдужих Доброславців


 
Зустріч з жителями поважного віку разом із представниками керівництва Доброславської громади – заступником селищного голови Ю. Чорнієм і старостами Є. Реконвальд та О. Чеботарьовою вийшла жвавою. Цьому сприяла затишна та привітна атмосфера кафе «Іринка» і те, що люди скучили за зустрічами й колективними заходами.
У вересні 2022 року команда Одеського інституту соціальних технологій здійснила черговий візит в межах проєкту «Доброславська громада – єдина заможна родина» до адміністративного центру територіальної громади. Метою відвідин Доброслава було узгодження з представниками місцевої влади та зацікавленими сторонами питань про створення запланованої проєктом Ради старійшин громади. 

Люди старшого покоління із гордістю відмічають розвиток Доброслава, який відбувається протягом останніх років під керівництвом Л. Прокопечко. Вони пишаються своїм селищем, яке є чистим і прибраним, з багатьма парками. Але в розмові відчувалося, що цього замало. Адже серед них багато активних «молодих душею» пенсіонерів із невитраченою енергією, які хочуть бути корисними громаді, частіше брати участь у колективних заходах та ще й мандрувати. Керівник Одеського інституту соціальних технологій, експерт проєкту Андрій Крупник розповів про власний досвід організації активного довголіття людей старшого віку. Він зазначив, що зараз, коли ветеранські організації менше уваги приділяють людям поважного віку, на порядок денний постає питання створення "осередку" взаємної уваги і активності людей старшого віку, яких в Доброславській громаді налічується більше 6 тисяч. "Створювана Рада старійшин має об’єднувати небайдужих, досвідчених та авторитетних членів громади. Ця Рада покликана вивчати і представляти потреби та інтереси людей старшого віку, допомагаючи місцевій владі максимально адресно вибудовувати свою політику по відношенню до цієї категорії мешканців" – сказав А. Крупник.

Немає коментарів:

Дописати коментар