неділю, 20 лютого 2022 р.

Попри карантин, триває реалізація проєкту «Доброславська територіальна громада – єдина заможна родина»

Відбулась довгоочікувана поїздка команди проєкту до селища Доброслав в новому 2022 році. Метою її була підготовки наступних кроків з реалізації проєкту: формування Ради старійшин, Молодіжної ради, надання на розгляд юридичним службам Доброславської селищної ради змін до локальних НПА, підготовлених командою проєкту, та ін.

До того є була і святкова підстава – напередодні свій День народження відзначала селищний голова Людмила Прокопечко, тому представники Одеського інституту соціальних технологій Андрій Крупник і Оксана Дуліна з особливим задоволенням мали можливість привітати її із цим Днем.
У привітання була висловлена щира повага до керівниці громади як успішного й самовідданого лідера та виникла гарна нагода поспілкуватися з Людмилою Ярославівною з різноманітних питань реалізації проєкту.
Проміжні результати комунікації з головою Доброславської громади:
  • досягнуто домовленості щодо активізації процесів створення Ради старійшин,
  • частково узгоджено організаційні питання щодо Молодіжної ради, органів самоорганізації в мікрогромадах,
  • обговорено перспективи створення Робочої групи з удосконалення системи управління громадою на основі принципів демократизації та участі громадськості.
Детальніше акцентовані питання на завданнях Робочої групи: ними є перегляд та коригування чинних НПА: Положення про постійні комісії, про старост, про громадське обговорення кандидатур до цих органів. Наголошено на розробці нового Регламенту виконавчих органів Ради, Статуту територіальної громади, Стратегії розвитку громади до 2030 року.

Вказані напрями реалізації проєкту на найближчу перспективу, враховуючи виклики пандемії, передбачається здійснювати в онлайн-форматі. Після цього було проведено предметну зустріч з начальником Управління освіти, культури, молоді та спорту Жанною Виноградовою, з якою детально обговорено проєкт Положення про Молодіжну раду. Під час зустрічі було окреслено актуальні проблеми молоді у громаді та програми, що варто запровадити місцевій владі, аби запобігти міграції молоді.

Досягнуто домовленість, що на початку березня, після зустрічей пані Жанни з директорами шкіл та їх заступниками з організаційної роботи щодо Положення про Молодіжну раду, буде проведено зустріч команди проєкту з молодими лідерами громади та підготовлено все до створення Молодіжної ради.


Зустріч із заступником селищного голови Юрієм Чернієм та начальником управління соціального захисту населення селищної ради Людмилою Ващенко була присвячена обговоренню процедурі відбору потенційних кандидатів до Ради старійшин. Дату зустрічі, яка відбудеться в неформальній дружній атмосфері «за чаєм» за участі селищного голови та старостами громади, призначено на 24 лютого 2022 року.





Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Доброславська територіальна громада – єдина заможна родина», який реалізує ГО «Одеський інститут соціальних технологій» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар